Please return following links to the footer:
Designed by SMThemes.com, thanks to: Free WordPress themes, www.structum.ru and ForWP

Laadpalen, dit moet je erover weten

Indien je eigenaar bent geworden van een elektrisch auto is de kans zeer groot dat je graag bij je thuis de beschikking zal willen hebben over een eigen laadpaal. Voor een dergelijke laadpaal geldt immers dat ze het mogelijk maakt om je auto op te laden zonder dat je daarvoor gebruik moet gaan maken van één van de publiekelijke laadpalen. Dit gezegd hebbende is het zo dat veel mensen niet direct weten welk type laadpaal ze nu precies moeten aankopen om gebruik van te maken in hun woning. Ben jij ook één van deze mensen en ben je dan ook naarstig op zoek naar meer informatie? Dan is het een aanrader om zeker de informatie even door te nemen die je hieronder aantreft. 

Kies je voor laadpalen of een wallbox?

Een vaak gehoorde vraag die wordt gesteld door mensen die een elektrische auto wensen aan te kopen heeft betrekking tot het verschil tussen een laadpaal enerzijds en een zogenaamde wallbox anderzijds. Vaak wordt ervan uit gegaan dat het verschil tussen beide opties best aanzienlijk is. In de praktijk valt dat echter behoorlijk goed mee. Het voornaamste verschil is dan ook terug te vinden in het feit dat een laadpaal beschikt over…. een paal (uiteraard) terwijl een wallbox gewoon aan de muur wordt bevestigd. Deze laatste optie is vooral interessant wanneer er weinig plaats beschikbaar is terwijl je toch graag de mogelijkheid wil hebben om je auto aan je eigen deur op te laden.

Waar ga je het plaatsen?

Bij het aankopen van één van de diverse laadpalen die er bestaan zijn er uiteraard een aantal zaken waar je aandacht aan moet besteden. Denk hierbij bijvoorbeeld maar eens aan het type aansluiting waarvan sprake dient te zijn. Wat bovendien verder ook te denken van het vermogen waar de paal over dient te beschikken? Bijkomstig is het bovendien eveneens zo dat je zeker de nodige aandacht zal willen besteden aan de plaats waar de laadpaal moet worden voorzien. Dit niet in het minst omdat de plaats waar de aansluiting op de auto is terug te vinden om hem op te laden kan verschillen. Bij een Tesla bevindt deze zich bijvoorbeeld doorgaans links terwijl ze bij andere voertuigen in de neus is terug te vinden. In ieder geval, voordat je een bepaald type laadpaal aan gaat schaffen is het altijd een must om even de verschillende laadpalen op de markt te vergelijken. Enkel en alleen indien je deze keuze maakt zal je finaal het voor jou beste exemplaar aankopen.

Hoeveel kosten laadpalen ongeveer?

De kostprijs waar je rekening mee moet houden voor wat het aankopen van een laadpaal betreft kan in de praktijk best stevig verschillen. In principe dien je rekening te houden met een prijskaartje welke is gelegen ergens tussen de 500 en de 2.000 euro. Dit gezegd hebbende gaat het hierbij dan uitsluitend om de aankoopprijs van de paal zelf. In bepaalde gevallen is het zo dat de meterkast bijvoorbeeld dient te worden aangepast met alle bijkomende kosten van dien. Wil je graag tot in het kleinste detail te weten komen hoeveel laadpalen ongeveer kosten in hun totaliteit? Dan is het uiteraard altijd de moeite waard om daarvoor een gedetailleerde offerte op te vragen. 

Bekijk hier de laadpaal thuis kosten

Cursus