Please return following links to the footer:
Designed by SMThemes.com, thanks to: Free WordPress themes, www.structum.ru and ForWP

Parkeren op Schiphol

Schiphol is een van de drukste luchthavens van Europa. Als je via Schiphol vliegt, dan is het belangrijk om vooraf te plannen, met name als het gaat om parkeren op Schiphol. Het vinden van een geschikte parkeerplaats kan soms een uitdaging zijn, maar met deze informatie en handige tips garanderen we je dat parkeren op Schiphol een eitje wordt!

Wat zijn de opties?

Als je graag wilt parkeren op Schiphol, dan heb je gelukkig verschillende parkeeropties. De opties die je hebt zijn afhankelijk van je behoeften, maar ook je budget. Schiphol biedt veel soorten Parking aan. Voor een snelle toegang tot de luchthaven is het aan te raden om te parkeren bij de P1 t/m P6 parking. Deze parkeerterreinen bevinden zich namelijk dicht bij de terminals. P1 en P2 zijn de dichtstbijgelegen parkeerplaatsen en zijn geschikt voor kort parkeren maar ook iets duurder. Parkeer je bij P3 of P4? Dan loop je iets verder, maar betaal je ook minder. Wanneer je langer dient te parkeren dan is P5 en P6 aan te raden. Deze parkeerplekken zijn vooral geschikt als je van plan bent langer te parkeren.

 

Wil je echt genieten van gemak? Dan biedt Schiphol ook Valet Parking aan. Je kunt dan je auto geven aan een medewerker en zij parkeren dan de auto voor je. Bij terugkomst zorgen ze ervoor dat je auto klaar staat. Het is mogelijk om wat verder te parkeren van Schiphol. Je bent weliswaar wat verder van de terminals, maar er gaan regelmatig shuttlebussen naar de luchthaven.

 

Ga je iemand afzetten of ben je van plan om maar heel kort te parkeren? Dan is het mogelijk om te parkeren op Schiphol Plaza. Je kunt kort gebruik maken van deze plekken en het tarief is relatief hoog.

Reserveren voor het parkeren op Schiphol is aanbevolen

Ga je vliegen tijdens drukke reisperiodes? Dan is het sterk aanbevolen om vooraf een parkeerplek te reserveren. Door vooraf te reserveren, weet je zeker dat je een parkeerplaats hebt en kun je eventueel profiteren van kortingen en/of speciale aanbiedingen. Wanneer je ervoor kiest om te reserveren, dan voorkom je ook teleurstellingen en in het ergste geval dat je je vlucht mist!

Parkeren op Schiphol met een gehandicaptenkaart 

Voor mensen met een gehandicaptenkaart is het mogelijk om op de speciaal aangelegde parkeerplaatsen te parkeren. Deze parkeerplaatsen zijn dicht bij de terminals gelegen en zijn goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Zorg er in ieder geval voor dat wanneer je een gehandicaptenkaart hebt, de kaart duidelijk zichtbaar achter de voorruit wordt geplaatst. 

Tarieven en betaalmogelijkheden

De tarieven voor het parkeren op Schiphol kunnen sterk variëren. Dit is namelijk afhankelijk van de duur van je verblijf en de gekozen parkeerplaats. Hoe dichter je bij de terminals parkeert, hoe hoger de tarieven zullen zijn. Het is gelukkig mogelijk om ter plekke te betalen met zowel contant geld, als een creditcard, pinpas of zelfs via een mobiele app. Hoewel het parkeren op Schiphol een uitdaging kan zijn, scheelt een goede voorbereiding al veel. Zo ben je verzekerd van een parkeerplek en voorkom je teleurstellingen.

 

Cursus