Please return following links to the footer:
Designed by SMThemes.com, thanks to: Free WordPress themes, www.structum.ru and ForWP

Bestaat er een bakfiets verzekering?

Je bakfiets brengt jou en je kids overal. Wat een gemak, zelfs je boodschappen neem je zo mee in de bak. Dat is super natuurlijk, maar dan moet ie het wel blijven doen en niet gestolen worden! Ben je op zoek naar een bakfiets verzekering en weet je niet precies wat de mogelijkheden zijn? Geen nood, wij hebben alles wat je wilt weten over het verzekeren van je bakfiets voor je uitgezocht. Meestal wordt een bakfiets gezien als een E bike en een E bike kun je prima verzekeren. Daarbij heb je keuze uit verschillende mogelijkheden.

Soorten bakfiets verzekering

Net als bij een gewone fiets verzekering kun je bij een bakfiets kiezen voor een basisverzekering waarbij je niet meer verzekert dan het hoognodige, meestal diefstal. Verder kun je kiezen voor een uitgebreide verzekering waarin je bijvoorbeeld ook pechhulp kunt mee verzekeren en je kunt kiezen voor de meest complete variant, de allrisk verzekering.

Basis verzekering

Bij een basis bakfiets verzekering krijg je een vergoeding als je fiets wordt gestolen. Meestal is dat de eerste 3 jaar het volledige aankoopbedrag en na 3 jaar wordt er een afschrijving berekend. De premie hangt onder meer af van een betaling in termijnen of een betaling ineens voor een aantal jaar. Daarnaast hebben de meeste verzekeraars tarieven die afhankelijk zijn van de plek waar je woont. Zo is een verzekering in Amsterdam duurder dan een verzekering als je in een klein gehucht in het Zuiden van Nederland woont. Een elektrische bakfiets is wat duurder om te verzekeren dan een gewone bakfiets omdat de aankoopprijs van een elektrische fiets hoger is.

Uitgebreide bakfiets verzekering

Naast de basisverzekering kun je je bakfiets voor allerlei aanvullende zaken verzekeren. Denk hierbij aan extra dekking bij schade, pechhulp en ongevallen. Je bakfiets kan tegen een stootje natuurlijk, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Wat als er iemand tegen je bak op fietst of je schade oploopt door andere omstandigheden? Dat kun je afdekken met een verzekering tegen schade. Zeker bij een elektrische bakfiets kan pechhulp handig zijn. Mocht je dan langs de weg komen te staan, dan word je weer op weg geholpen. Een ongevallenverzekering komt van pas bij schade bij een ongeval.

Complete verzekering

Als je kiest voor een complete bakfiets verzekering dan heb je alle schade gedekt die er kan ontstaan. Van diefstal, tot schade van pechhulp tot ongevallen. Verder kun je bij een complete verzekering ook je bakfiets accessoires laten meeverzekeren. Je kunt zelfs kiezen voor een bakfietsverzekering met dekking voor rechtsbijstand. Dan krijg je ook rechtshulp waar dat nodig is. Als je een al een rechtsbijstandverzekering hebt lopen, dan is die dekking vaak overbodig. 

Bepaal zelf hoe uitgebreid jij je bakfiets verzekert

Uiteindelijk bepaal je zelf hoe compleet je jouw bakfiets verzekering aankleedt. Er zijn allerlei opties mogelijk en je kunt je verzekering min of meer zelf op maat maken met meer of minder dekking. Hoe hoger de dekking, hoe hoger de premie, dat is een feit.

Ook voor een racefiets of mountainbike verzekering ben je bij ons aan het juiste adres!

Info