Please return following links to the footer:
Designed by SMThemes.com, thanks to: Free WordPress themes, www.structum.ru and ForWP

Nieuwe motokleding in huis halen met deze tips

Op het moment dat je motokleding gaat kopen zal je kunnen vaststellen dat er op de markt ongelofelijk veel verschillende mogelijkheden terug te vinden zijn. Het spreekt voor zich dat er onderling tussen deze verschillende opties sprake is van aanzienlijke verschillen op het gebied van uitstraling. Dat is evenwel niet alles. Daarenboven is het namelijk tevens zo dat je over bepaalde persoonlijke voorkeuren zal beschikken op het gebied van bijvoorbeeld veiligheid. In ieder geval, ben jij ook van plan om nieuwe kleding te kopen om te gebruiken op je moto? Dan is het zeker en vast een aanrader om even de inhoud van deze pagina grondig door te nemen.

1.) Bedenk voor jezelf goed welke motokleding je nodig hebt

Niet iedereen die met een moto rijdt is hetzelfde. Voordat je over gaat tot het aanschaffen van bepaalde motokleding is het dan ook in de praktijk altijd van belang om jezelf de vraag te stellen welk type motorijder jij bent. Maak jij bijvoorbeeld uitsluitend gebruik van je moto voor recreatief gebruik of niet? Daarnaast is het ook altijd belangrijk om jezelf de vraag te stellen of je bijvoorbeeld ook tijdens de wintermaanden gaat rijden met je moto of niet. Voor veel mensen geldt dat dit niet het geval is. Zij laten hun moto dan in de garage staan tot het terug zomer wordt. In dit geval spreekt het voor zich dat bijvoorbeeld de voering van je motokleding daaraan moet worden aangepast.

2.) Kwaliteit en bescherming zijn de twee sleutelwoorden

Bij het kopen van motokleding is het in het bijzonder aan te raden om rekening te houden met de kwaliteit evenals de mate aan bescherming die aan de dag kan worden gelegd. Voor heel wat mensen geldt dat ze toch vooral de focus leggen op de uitstraling van de kleding en dat is eigenlijk helemaal niet interessant. Een veel beter idee is het dan ook om vooral goed te kijken naar de eigenschappen op vlak van kwaliteit en veiligheid. Het zijn immers op het einde van de rit deze kenmerken die bepalend zullen zijn voor hoe vaak je de kleding voor op je moto kan dragen.

3.) Hou rekening met de seizoenen waarin je gaat rijden

Bij het aanschaffen van nieuwe motokleding dien je ook altijd rekening te houden met het seizoen waarin je ze gaat dragen. Zeer concreet maken we een onderscheid op vlak van kleding voor op de moto tussen de opties die hieronder voor je staan opgelijst:

  • 2-in-1 kleding;
  • 3-in-1 kleding;

Voor deze laatste motokleding geldt dat ze over het uitgesproken voordeel beschikt dat je niet alleen de thermo binnenin, maar ook het membraan uit kan ritsen. Dat lijkt op het eerste zicht misschien slechts een beperkt voordeel te zijn, maar in de praktijk pakt dat voordeel een stuk groter uit dan je zou verwachten. Op deze manier kan je er namelijk voor zorgen dat je de aangekochte kleding tijdens verschillende seizoenen van het jaar kan dragen. Het mag dan ook duidelijk zijn, goed even de verschillende soorten kleding voor op de motor vergelijken is altijd een interessante keuze. Denk hierbij niet alleen aan een broek of jas, maar ook aan motorlaarzen.

Info