Please return following links to the footer:
Designed by SMThemes.com, thanks to: Free WordPress themes, www.structum.ru and ForWP

Vrachtwagen velgen: welke keuze maak je?

Als je vrachtwagenchauffeur bent, dan wil je al jouw zaken gewoon goed voor elkaar hebben. In dat kader is het dus ook verstandig om enige aandacht te besteden aan de vrachtwagen velgen. Op deze plaats vertellen je alles over velgen en vrachtwagen velgen. 

Geen enkele vrachtwagen is hetzelfde

Het is een feit dat vrijwel geen enkele vrachtwagen hetzelfde is. Je hebt vrijwel altijd te maken met een vrachtwagen met specifieke eigenschappen en een uniek karakter. Datzelfde geldt ook specifiek voor de keuze die je maakt voor vrachtwagen velgen. Voor je ene vrachtwagen veld koopt, denk je goed na over welke velg nou eigenlijk precies bij jou en jouw vrachtwagen past. Bij een vrachtwagen zit de schijf van de vrachtwagen veld steeds op een iets andere positie. De positie van de schijf van de velg wordt ook wel de ET-waarde genoemd. ET staat voor Einpresstiefe. Het is zo dat hoe lager de ET waarde is, hoe meer het wiel naar buiten komt te staan. 

Ook de rem onderdelen zijn belangrijk bij de keuze voor een vrachtwagen velg

Bij de keuze voor een vrachtwagen velg zijn uiteraard ook de rem onderdelen belangrijk. Het gaat dan om de rem onderdelen die op de as zitten. Zij bepalen mede welke velg geschikt is voor de vrachtwagen. Je weet dat schijf- en trommelremmen verschillende eigenschappen hebben. De velg pas je daar uiteraard op aan. Ook iets om rekening mee te houden bij de aanschaf van een velg voor de vrachtwagen. 

De onwaarheden over de vrachtwagen velgen

Over de vrachtwagen velgen worden nogal eens wat onwaarheden verteld. Het is zo dat velg, wiel en schotel vaak door elkaar heen gebruikt worden. Het is zo dat dat een velg gemaakt wordt uit verschillende staalrollen, waarbij steevast gebruik gemaakt wordt van de meest moderne lasersnijmachines en de beste lastechnieken. Door deze manier van werken ontstaat de vrachtwagen veld en ook de schotel. De velg en de schotel zijn steeds verschillende in dikte. Zo heb je ze van een dikte van slechts enkele millimeters. Je hebt ze aan de andere kant ook van twee centimeter. 

De opmars van het wiel van composiet

Kijken we nog verder, dan zien we dat straks het aluminium wiel ook weer vervangen gaat worden door een nog lichter wiel. Dat wiel is van composiet. Deze wielen zullen nog eens weer 30 procent lichter zijn dan het wiel van aluminium. 

De wielen van de vrachtwagen worden steeds lichter

Bij de keuze voor de juiste vrachtwagen velgen speelt natuurlijk ook het wiel een zeer voorname rol. Waren de meeste wielen in het verleden van staal, tegenwoordig zien we dat er steeds meer gebruik gemaakt wordt van lichtere wielen. En bij deze lichtere wielen spelen materialen als aluminium en composiet een steeds belangrijkere rol. In vergelijking met een stalen wiel is een wiel van aluminium wel 30 procent lichter. Door het gebruik van lichtere wielen, wordt natuurlijk ook het gewicht van de gehele combinatie een stuk minder. Een belangrijke reden waarom steeds meer chauffeurs kiezen voor lichtere wielen is simpel: brandstofbesparing. 

Bestel al jouw vrachtwagen en trailer onderdelen bij de IMS Group.

Info