Alles over Apex veren

Verlagingsveren en schokdempers van goede kwaliteit verbeteren de wegligging en het rijgedrag aanzienlijk. Apex ontwikkelt al meer dan 10 jaar innovatieve verlagingsveren en schokdempers en staan niet alleen hierom wereldwijd bekend, maar ook als testrijders met ruime competitie-ervaring.

Hoe komt APEX aan zijn naam?

Verlagingsveren in combinatie met sportief afgestemde schokdempers zorgen ervoor dat je auto er sportiever uitziet, de wegligging wordt verbeterd en de auto sneller reageert op commando’s. Vooral op een racetrack is dit van hoog belang. De Apex is een bekende naam in de racewereld; het is het meest kritische punt van een bocht. Het ligt op de ideale lijn om een bocht zo perfect mogelijk in te gaan, hierbij wellicht wat snelheid opofferend, om hierna de bocht zo snel mogelijk weer te verlaten.

Tip: remklauw lak

Hoe worden de veren gemaakt?

Jarenlange ervaring, hoogwaardig kwaliteit en uitstekende technologie zorgt ervoor dat APEX veren zo populair zijn. Het maken van de veren is een proces waarbij nauwkeurigheid wordt vereist van een deskundig team. Maar hoe worden de veren nu gemaakt om langdurig te kunnen gebruiken?

  1. De veren, die koud worden gewikkeld, bestaan uit de hoogste kwaliteit CrSi verenstaal.
  2. Met computergestuurde precisie maakt een wikkelmachine de veren.
  3. Ervaren vakmensen zorgen ervoor dat de veren de hoogste kwaliteit behouden.
  4. De veren ondergaan een warmtebehandeling die hoge betrouwbaarheid bieden.
  5. Voor maximale duurzaamheid worden de veren gekogelstraald. Dit is een techniek waarbij de veren met kleine kogels worden beschoten.
  6. Na het slijpen van de veeruiteinden worden de veren geblokt zodat deze niet inzakken.
  7. Een fosfateringslaag en epoxypoedercoaring wordt op de veren aangebracht om corrosie te voorkomen. Ook zorgt dit ervoor dat de veren lang blijven glanzen.
  8. De veren worden op verschillende machines, zoals de pijnbank, getest.
  9. Komen de veren goed door de test, dan ontvangen ze een APEX-logo en -nummer.
  10. De veren worden ingepakt en kunnen naar meer dan 40 landen worden getransporteerd.

Sterk aanbevolen door de vakbladen

De verlagingsveren en schokdempers zijn meerdere malen door vakbladen getest en hebben hierbij fantastische resultaten ondervonden. Ze worden dan ook zeer hoog aanbevolen. Vanwege de hoge kwaliteit, betrouwbare reputatie en jarenlange ervaring, is APEX toonaangevend in de internationale wereld van autoracen.


Uitgelicht: Ford tuning accessoires

Ook jouw auto kan er sportiever en aantrekkelijker uitzien door deze unieke schokdempers en veren aan je auto te toe te voegen. APEX begrijpt de wens van autoliefhebbers om auto’s te verbeteren en biedt daarom haar producten aan voor redelijke prijzen.

Overig nieuws