Please return following links to the footer:
Designed by SMThemes.com, thanks to: Free WordPress themes, www.structum.ru and ForWP

Een Kever importeren uit Duitsland

Het kopen van een auto in Duitsland heeft veel voordelen. Zo is het vaak goedkoper, en op de tweedehands markt is veel meer keuze. Maar bij het importeren van een auto komt wel het een en ander kijken. Hoe gaat u precies te werk?


Stap 1: het zoeken van een auto

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om een goede kever uit te zoeken. Over het algemeen geldt dat dat het importeren van een auto alleen een goed idee is als de prijs van het voertuig significant lager is dan in Nederland, of als het gaat om een model dat bij ons niet te verkrijgen is.
Om u er van te verzekeren dat u geen miskoop doet, is het verstandig om altijd langs te gaan bij de dealer in Duitsland en een proefrit te maken, voor u de auto koopt! Als u de auto eenmaal geïmporteerd heeft, en zeker nadat hij een Nederlands kenteken heeft gekregen, kan het namelijk lastig zijn om nog verhaal te halen bij de verkoper.

Tip: https://easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/


Stap 2: het kostenplaatje

Als u een auto heeft uitgezocht, is de volgende stap om te kijken naar het kostenplaatje. Een voordelige kostprijs is namelijk niet meteen garantie dat de auto ook daadwerkelijk goedkoper is. Het invoeren van de auto uit Duitsland brengt namelijk de nodige kosten met zich mee. Zo betaalt u (BPM en eventueel BTW). Ook vervoer naar Nederland en het proces van importeren zelf zijn uitgaveposten. Voor u overgaat tot import van een Duitse auto, moet u dus alles goed doorrekenen.


Stap 3: het invoeren van de auto

Als u de auto eenmaal heeft aangeschaft, moet u transport naar Nederland regelen. Bedenk of u het transport uit wil uitbesteden, of dat u de auto zelf naar Nederland wil rijden op een tijdelijk kentekenplaat. Het laatste is vaak goedkoper, als u de auto koopt bij een dealer die niet te ver van de Nederlandse grens zit.


Stap 4: de keuring

Een geïmporteerde auto moet altijd gekeurd worden door de RDW. Hiervoor moet u een afspraak maken bij een RDW-keuringsstation. De auto kan hier ook meteen worden voorzien van een Nederlands kenteken.

Uitgelicht: https://easyimport.nl/auto-importeren-belgie/


Stap 5: verzekeringen

Tot slot is het belangrijk ervoor te zorgen u de auto goed verzekerd heeft, voor u er de weg mee op gaat. En let op: als u er voor kiest de auto zelf te rijden vanuit Duitsland, moet u dat dus al geregeld hebben voor u begint te rijden! U heeft op zijn minst een WA-verzekering nodig, voor u op weg gaat.

Overig nieuws