Please return following links to the footer:
Designed by SMThemes.com, thanks to: Free WordPress themes, www.structum.ru and ForWP

Wat zijn de voordelen en nadelen van een lichtgewicht elektrische fiets?

Wil je graag overstappen op elektrisch fietsen maar zou je dan het liefst een lichtgewicht elektrische fiets willen kopen? Elektrisch fietsen zijn ontzettend populair en veel mensen stappen dan ook over op een elektrisch model. Er zijn veel keuzemogelijkheden als je een elektrische fiets zou willen kopen, en een van de opties is een lichtgewicht elektrische fiets. Deze fiets is een stuk lichter dan de gewone modellen e-bikes wat een groot aantal voordelen biedt. In dit artikel leggen we uit wat een lichtgewicht elektrische fiets is en wat het voor voordelen biedt ten opzichte van een standaard elektrische fiets.

Wat is een lichtgewicht elektrische fiets?

Een e-bike weegt meestal rond de 25 kilo, een stuk zwaarder dan een gewone fiets die meestal zo’n 18 kilo weegt. Dat komt omdat een elektrische fiets zwaarder is gebouwd doordat het frame moet worden uitgerust met een motor en een accu. Om een lichtgewicht elektrische fiets te maken wordt er gebruik gemaakt van lichtere materialen. Het frame van deze fietsen is bijvoorbeeld vaak gemaakt is van aluminium, een vrij licht metaal wat ook heel sterk is. Ook wordt de fiets een stuk lichter als er een Lithium Ion Accu op zit in plaats van een standaard accu. Deze accu’s wegen slechts 2 kilo wat veel lijkt maar erg weinig is vergeleken bij andere accu’s.

Wat zijn de voordelen van een elektrische fiets?

Een lichtgewicht elektrische fiets is vooral handig in een stedelijke omgeving, bijvoorbeeld als je in een flat woont en elke dag je fiets omhoog met tillen. Deze fietsen zijn ook handig om mee op vakantie te nemen omdat je ze makkelijk in een fietsendrager kunt tillen. En met een lichtere fiets kun je ook een grotere afstand afleggen en versnelt de fiets sneller. En als laatste is het ook prettiger om te fietsen zonder ondersteuning met dit type elektrische fiets omdat de fiets dan minder zwaar aanvoelt tijdens het trappen.

Zijn er ook nadelen aan een lichtgewicht elektrische fiets?

Er zijn ook wat nadelen te noemen aan een lichtgewicht elektrische fiets. Het grootste nadeel aan deze fietsen is de prijs. De lichtere materialen die voor deze fietsen worden gebruikt als aluminium en carbon zijn een stuk kostbaarder wat het prijsverschil verklaart. Ook zijn deze lichtere fietsen niet erg geschikt als boodschappenfiets of om andere zware dingen te vervoeren omdat het lichte frame iets minder stabiliteit biedt.

Waar moet je op letten als je een goede elektrische fiets wilt vinden?

Bij het uitzoeken van een goede lichtere elektrische fiets moet je goed bedenken waarom zo’n fiets wilt kopen. Als je de fiets veel moet verplaatsen of optillen dan ligt het voor de hand om een lichtere fiets te kopen. Staat de fiets in een schuur en gebruik je hem in het weekend om een leuk fietstochtje te maken dan kun je misschien ook af met een wat goedkoper maar zwaarder model. Kijk ook altijd of het een betrouwbaar fietsenbedrijf is wat goede service levert zoals VanSprint. Vraag de verkopers om advies welke lichtgewicht elektrische fiets het beste bij jou past.

Overig nieuws