Please return following links to the footer:
Designed by SMThemes.com, thanks to: Free WordPress themes, www.structum.ru and ForWP

Zo repareer je een krasje op jouw auto gemakkelijk zelf

Heeft jouw auto schade opgelopen? Bespaar kosten op autolak door het zelf te doen. Op deze manier kan je zelf het krasje bijtekenen. Doe dit eenvoudig door eerst het product te kiezen. Vervolgens bepaal je de kleur op basis van het merk en type auto. Nadat het product thuis is bezorgd kan je aan de slag met spuiten. Maar hoe kies je het juiste product voor jouw schade? Alles over autoschade zelf repareren wordt hier uitgelegd.

De producten die nodig zijn voor de reparatie

Om het krasje professioneel bij te werken is goede lak nodig. Dit kan aangebracht worden door zowel een spuitbus als ook lakstiften te gebruiken. Uiteraard moet deze de originele kleur hebben van jouw auto. Echter is dit makkelijk te bepalen. De kleur wordt namelijk gebaseerd op het merk van de betreffende auto. Naast de juiste lak is schuurpapier ook essentieel. De oppervlakte moet wel eerst vlak zijn. Vervolgens moet de plek nog gereinigd worden. Maar eerst de lak.

Lak aanbrengen met spuitbussen of stiften?

De lak voor de auto kan dus op twee manieren worden aangebracht. Zowel het gebruik van spuitbussen als ook lakstiften heeft voor- en nadelen. Met een professionele lakspray heeft jouw auto, bus of vrachtwagen weer een uitstraling als nieuw. De lak is gemakkelijk aan te brengen. Dit geldt ook voor minder vlakke plekken. Door te spuiten met voldoende afstand komt de lak overal. Naast kleurlaksprays zijn er meerdere soorten verkrijgbaar. Andere spuitbussen op de market zijn primer, filler en kunststofspray. Krasjes kunnen ook verwijderd worden met lakstiften. Deze zijn makkelijker te gebruiken op kleinere oppervlaktes. Het handige kwastje maakt gebruik eenvoudig. Bovendien heeft deze stift verschillende toepassingen. Denk hierbij aan autolakstiften en industriestiften voor reclamemateriaal en machines.

Andere producten voor de reparatie

Naast de lak in een spuitbus of lakstift komt er meer bij een reparatie kijken. Het juiste product kiezen voor de kras gaat verder. Zo is het gebruik van een primer aan te raden. Deze heeft twee functies. Het vult zowel de kleine deuken op en maakt het oppervlak iets ruwer. Als gevolg hecht de autolak beter. Vervolgens zal de lak langer meegaan. Wanneer je te maken hebt met een deuk in plaats van een kras is plamuur het product voor jou. Dit vult de deuk op en het hecht aan elk materiaal. Als het oppervlak ruw is door deze producten is de toepassing van het juiste schuurpapier belangrijk. Na de aanbreng van de lak is polijstmateriaal wenselijk. Dit zorgt voor een glansrijk materiaal.

Wat heb je allemaal nodig?

Er zijn dus tientallen verschillende producten op de markt voor krasjes en deukjes. Hierdoor zijn er genoeg mogelijkheden deze zelf weg te werken. Maar hoe maak je de juiste keuze betreffend deze producten. Met behulp van volledige reparatiesets wordt dit iets gemakkelijker. Het minimale resultaat wordt bereikt met een set van twee soorten lak. Dit houdt de juiste kleur en de blanke lak in. Echter is er ook een volledig pakket voor optimaal resultaat. Dit houdt alle bovengenoemde producten in, en meer.

Overig nieuws